2008-09-09
从来都试过避风塘炒蟹, 见到人地 d 相好似好正, 所以就黎试下. 我地6点就去, 未坐低就俾人问饮咩, 因为都渴, 所以都要了2罐可乐.我有 d想知道唔叫会唔会俾人白眼. 我见佢有套餐 $5xx, 所以咪问啰, 老板娘就极力话套餐只蟹当然无散叫咁好, 散叫大约 $4xx 一分钱一分货云云, 既然我地系去食蟹, 所以我地就决定散叫. 2个人食左呢几样野1. 白灼鱿鱼2. 白灼菜心3. 金沙炒蟹 (少辣)4. 豉椒炒蚬5. 2罐可乐埋单 $625. 鱿鱼无味, 要靠枱上一碟唔知咩的调味料黎食. 炒蚬就好好味, d 蚬用好肥味. 但好可惜碟炒蟹系完全入唔到味, 亦无蟹的鲜甜, 唯一好就系唔系水蟹. 好失望.服务都系正正常常, 无人黑面我地. 但就有 d 赶客走, 因为未食完就拿拿执野. 个晚都见到有唔少人客, 有 d 就发澜渣, 因为未人齐系唔俾坐, book 左枱都系咁话, 有个鬼佬未人齐, 要企响到等, 话明明有枱都唔俾佢坐. 呢 d 野真系观点与角度.
2个人食左呢几样野
1. 白灼鱿鱼
2. 白灼菜心
3. 金沙炒蟹 (少辣)
4. 豉椒炒蚬
5. 2罐可乐