2021-08-02
好怀念韩国~ 难得揾倒柳氏家呢一间韩国风味炒辣鸡!吸引咗我同朋友远赴荃湾一试!呢度有得拣任食,星期一至四晚市只系$128一位,每台可以选两款口味嘅鸡,无限任食!如果想食埋铁板烤肉,都系$158一位!今次同朋友拣咗加埋烤肉😋😋第一转我哋拣咗《柳氏家辣炒鸡》加炉边芝士一份$38店员教我哋先每边鸡煎2分钟,再兜炒杂菜4分钟,好简单就搞得掂但系又可以落手玩 台上有个漏斗俾大家计时⌛️完成咗嘅炒辣鸡系咪好吸引呢食到咁上下我哋就加埋炒面~每款鸡都可以拣炒面或炒饭~ 推荐炒面!不过我哋都认为味道唔够辣如果辣啲就好味好多~第二转叫咗唔辣嘅蜜糖炒鸡一样叫咗炒面~ 另有一番风味食咗两盘炒鸡,得返30分钟食烧肉。不过烧肉好难控制,张纸系咁㶶,啲肉都好快㶶,可能店员开得太大火😂 同埋啲肉嘅质素我觉得一般般~ 所以下次我哋嚟应该唔会加烤肉🥲另外出面自助区仲有沙律🥗、泡菜、生菜🥬、汤、饭、雪糕🍦等等供应,我觉得呢个价钱嚟讲算系好充足~! 不过时间只有90分钟,炒鸡又需要时间,而且上菜换口味等等都有啲慢,唔够时间食,如果加到120分钟就好了。
今次同朋友拣咗加埋烤肉😋😋
第一转我哋拣咗《柳氏家辣炒鸡》
加炉边芝士一份$38
完成咗嘅炒辣鸡系咪好吸引呢
食到咁上下我哋就加埋炒面~
每款鸡都可以拣炒面或炒饭~ 推荐炒面!
不过我哋都认为味道唔够辣如果辣啲就好味好多~
第二转叫咗唔辣嘅蜜糖炒鸡
一样叫咗炒面~ 另有一番风味
食咗两盘炒鸡,得返30分钟食烧肉。