炙手可热的铜锣湾年轻人聚脚点近期铜锣湾开咗好多新嘅餐厅,现在最吸引我嘅系位于世贸隔离嘅新大厦,我知道里边有两三间餐厅都十分之出色!系仲未有机会过去食饭之前,我嚟到另外一间好多朋友推荐嘅The Grill Room .是日订枱为九点钟,但系呢嚟到都好爆㖞!全部都系后生仔女,可能大家都喺度一路食饭一路倾下计啦!呢度嘅环境都几舒服,设计开阳!是日就点左个晚餐包前菜, 主菜及甜品,晚饭时段做酒精类饮品买一送一,计落其实都几抵架先点左个巴拿马火腿温泉旦配黑松露荀沙津用上咸香味十足嘅巴拿马火腿,厚厚咁样包住一只美味嘅温泉蛋,一咸一淡嘅配搭,再配上炒过的新鲜芦笋,简单而且出色!唔怪之得台台都见到佢出现啦!主菜叫左炭烧美国安格斯肉眼配薯泥杂菌超级大快大概有12安士,十分厚身清楚睇到火炉烤过嘅网纹,肉质鲜嫩充满牛味,不过略嫌脂肪比较多得滞!配上呢个超级好食嘅薯蓉,做得十分之滑,而且有点点嘅松露香味!配合香浓嘅奶油质感同炒蘑菇!好好吃啊!甜品叫左我至爱嘅朱古力布朗尼配法式马卡龙马可龙十分之香脆好味配合雪糕和甜到刚好嘅朱古力Brownie,整个甜品十分平衡而且卖相很好!见到隔离枱一对情侣都食得好开心!套餐买
炙手可热的铜锣湾年轻人聚脚点
是日就点左个晚餐
先点左个巴拿马火腿温泉旦配黑松露荀沙津
主菜叫左炭烧美国安格斯肉眼配薯泥杂菌
甜品叫左我至爱嘅朱古力布朗尼配法式马卡龙
朱古力布朗尼配法式马卡龙
套餐买单只系需要300多元,十分抵食!价格合理分量十足,情侣档我觉得可以叫一个套餐再叫多一个主菜已经好够!要注意嘅事如果好似我呢啲比较易鼻敏感嘅人,最好唔好系太多人嘅晚饭时段去食,因为open kitchen 有点烟啊!
朱古力布朗尼配法式马卡龙