新鲜生蚝有少少清微咸味道,但又冇海水既死咸。够新鲜,又爽又嫩滑,又够肥美大只。另有柠檬同两种汁配搭,辣汁会易入口少少,醋会令蚝既鲜味更特出。北海道元贝沙律元贝上有金箔,黑色的蟹籽,元贝底有牛油果蓉边上有薄荷香草汁,用作点沙律中的脆脆食。牛肝菌浓汤蘑菇垫底上台,淋上热辣辣既汤汁,汤汁有少少糊状既感觉,非常浓郁。另外有薄饼脆脆,淋上浓汤同菇系上面一齐入口又系另一种口感。香蒜辣椒意粉未食已经闻到有蒜香味,意粉上都有好多片微㶶既蒜片入口微脆,意粉入口非常弹牙烟韧有咬口炭烧谷饲美国顶级牛肉眼10oz我地叫左七成熟,牛扒外层有香草碎,切开都有少少肉汁。佢系有炭烧烟熏过既牛扒,所以食落有炭香味,口感又香又有外脆内嫩既感觉,有芥末酱同烧汁两款可以点牛扒。牛扒下有秀珍菇铺底,边上有马铃薯,蕃茄仔同蔬菜作装饰。朱古力挞配雪糕朱古力挞系用黑朱古力做挞心配上曲奇挞皮,边上有奥利奥碎同雪糕,朱古力片亦上有芒果酱及红桑子薄荷叶等作点缀。芒果拿破仑配雪糕拿破仑上面有奥利奥雪糕同芒果酱,拿破仑中间有芒果粒芒果酱同忌廉,配上酥酥脆脆既三层酥皮,入口既层次非常多重,但又做到甜而不腻, 直情食五停口。以上咁多款食物,除咗芒

新鲜生蚝
种汁配搭,辣汁会易入口少少,醋会令蚝既鲜味更特出。

北海道元贝沙律
元贝上有金箔,黑色的蟹籽,元贝底有牛油果蓉
边上有薄荷香草汁,用作点沙律中的脆脆食。

芒果拿破仑配雪糕

以上咁多款食物,除咗芒果拿破仑,其他系餐厅嘅dinner set,只需$788就有得食到咁多样野🤗

而家餐厅既服务非常好,一入黎坐会有人帮你拉凳。食野中途每一道菜之间就会换一次碟, 令你有干净嘅碟去品尝每一道唔同味道嘅菜,唔会夹杂其他菜既味。而且水杯既水未饮晒都会提早帮你加水😆
2023-06-29