呢日又喺鲗鱼🐠涌上堂,咁紧系要喺附近觅食啦。放咗学行下行下就过到去炮台山呢边,主要系想去油街,沿途经过间饮品舖,实在太吸引我喇,因为有神级冷气🌬,正啊,而且有大大个易拉架介绍有乜嘢饮,所以我同个frd都一人买咗一杯🥤。我要咗芝士奶盖黑糖珍珠奶茶($29),要咗半糖少冰,果然系跟足指示,珍珠大小适中,够烟韧,黑糖味浓,由于要咗半糖,所以靠啲珍珠吊味啱啱好👍🏻,我好惊太甜🙅🏿‍♀️。而佢嘅奶盖系偏咸,同我想像中唔同,成杯饮品变咗有唔同层次嘅味道。😂朋友就要咗😇天使(焦糖鲜奶牛乳布丁)($28),落单时店员话呢杯本身无糖㗎,定Set好咗,所以唔洗拣糖量。呢杯系鲜奶所以系白色㗎🥛,我偷饮咗啖(几啖),又几好饮啵,同样哋唔会太甜,而且个🍮布丁好夹,焦糖味淡淡哋唔会抢咗个味😍。总括嚟讲,两杯都唔错,够大杯,又唔会过甜,而我自己更钟意天使呢杯👍🏻。其实茶一饮品嘅选择超多,而我懒得拣见到易拉架有图嘅又吸引我嘅就叫咗😂哈哈。下次再经过细心研究下先,而且价钱都唔算贵。去开炮台山一带嘅可以前来一试哦。

2019-08-19
外卖自取