对比五颜六色嘅装潢,有时纯白比人嘅感觉更加清新脱俗👍🏻 系炮台山嘅「𝘉𝘶𝘯𝘱𝘩𝘢𝘯𝘵 𝘊𝘢𝘧𝘦」有住白净又光猛嘅氛围,而食物方面系又靓又好食,嗜甜嘅推荐佢地自家制蛋糕,会有惊喜😋今次分别叫咗两份午市套餐,包餐汤或沙律🥗 餐汤蘑菇汤带有点黑松露油香,质地结身,好清甜👍🏻 上菜算快手,好快已经上齐👍🏻 《 海胆酱油海鲜意粉🍝 》 $98 4.5 / 5意粉有镬气,所以感觉特别挂汁🤤 海胆味虽然无咁突出,亦有种海鲜酱油味散发出黎,唔过咸恰到好处👍🏻 配料有大虾、带子同八爪鱼粒等,份量相当阔绰😋《 珍宝软壳蟹双菠萝汉堡配薯条🍟 》$108 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟用菠萝包做汉堡包真系相当有𝘎𝘪𝘮𝘮𝘪𝘤𝘬🤪 大过手板嘅软壳蟹晾系太阳蛋上面嘅画面亦好有趣🥴 就咁睇卖相已经高分~ 整体除左软蟹蟹淋左少少之外都好满意👍🏻 成个组合好夹,加上菠萝肉同带点微辛嘅秘制酱汁,咸酸甜辣有齐,层次丰富🤤《 黑芝麻花生酱软心芝士蛋糕🍰 》 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟冇谂过芝麻花生酱可以融入芝士蛋糕😍 芝麻芝士蛋糕质感十分幼滑,尤其中间部分系半流心状态🤤 有浅浅芝麻香,可能因为花生酱更抢味😋 唔好睇佢好大𝘗𝘢𝘵酱,实情

《 海胆酱油海鲜意粉🍝 》 $98 4.5 / 5

珍宝软壳蟹双菠萝汉堡配薯条

黑芝麻花生酱软心芝士蛋糕

《 黑芝麻花生酱软心芝士蛋糕🍰 》 5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟
冇谂过芝麻花生酱可以融入芝士蛋糕😍 芝麻芝士蛋糕质感十分幼滑,尤其中间部分系半流心状态🤤 有浅浅芝麻香,可能因为花生酱更抢味😋 唔好睇佢好大𝘗𝘢𝘵酱,实情花生香多过甜味👍🏻 不过蛋糕实在好大件,两个人分都有啲饱🤣

《 开心果特调奶 》$55 4.5 / 5
初尝开心果调配嘅饮料,估唔到比预期易入口😳 面层先系开心果奶盖,甜得黎不失开心果香,搅匀饮会无咁甜👍🏻

《 蜂蜜鲜梨冰摇果汁 》$55 4.5 / 5
唔好奶制品嘅朋友哩杯系好选择,蜂蜜加上香甜雪梨,清新自然,有解腻开胃功效😋

整体食物卖相好打卡𝘈𝘣𝘭𝘦,食品配搭亦具有自己风格👍🏻 特别想𝘌𝘯𝘤𝘰𝘳𝘦蛋糕😍🤤🤤🤤

———————————————
🏠环境舒适度:💛💛💛💛