2023-01-09
话说取消疫苗通行证之后第一个星期六,去咗红磡街巿文记(见另文),食到连女友小熊都唔满意!第二日,星期日,当然要食间好D嘅餐厅啦!由于要落鸭记买工具,于是乎拣咗基隆街强记!太耐无去,差D行错路!点知落到去,乌天黑火,无开档,唉..... 唔知系咪又褶埋!哩个已经系香港新常态!疫情之后,好多餐厅都结业,希望强记只系休息吧.想帮衬强记系因为方便泊架电单车,一路食一路睇住,咁..... 转去去天祥成为不二之选,爱文新就唔好啰,懒得等位!今次去天祥,即刻有位唔洗等,食D咩由小熊话事,佢拣咗个炒圣子,西兰花鲜鱿同炸子鸡.𠵱?炒圣子D相无咗记录?炒圣子唔够嫩口,相信只系时令问题吧,错手食咗只辣椒辣到跳舞,但小熊话D辣椒一D都唔辣!我怀疑小熊唔系地球人,系外星人,派嚟地球系我身边监视我!西兰花鲜鱿嘅鲜鱿炒得紧紧熟,所以入口弹牙又嫩口,唔会过火变韧.炸子鸡一级棒啦!鸡肉又系啱啱熟,仲有少少血,肉质嫩滑,皮又香脆,推介!前后食咗一个钟,总共有三批人走嚟问我,系咪边部边部车嘅车主,话部车顶住佢走唔到,下次D车主帮帮忙,食饭果时留一留个联络电话系车头吧!
由于要落鸭记买工具,于是乎拣咗基隆街强记!
太耐无去,差D行错路!
𠵱?炒圣子D相无咗记录?