中环士丹顿街一带非常多酒吧选择,这一间是几个朋友都推荐过,所以真的超级期待来试试!果然没有失望!❤️炸薯条配黑松露酱 ($78)非常惊喜!炸得超级香脆,而且系热辣辣咁上,配上松露酱和茄汁,一阵间就食晒😝系我最近食过记忆中觉得最好味嘅薯条!❤️大澳虾酱炸鸡锤 ($118)呢个特色啊!而且有大概六个鸡锤左右,大澳虾酱香浓,鸡锤🍗同样超级香脆!必叫!❤️ 扒伊比利亚猪鞍配芥末籽烧汁半薯蓉($268)猪鞍肉质嫩滑,而且已经好细心咁样切晒👍🏼薯仔都系整得外皮好香脆!❤️Pancake 1 - 柠檬伯爵茶配云呢拿雪糕 Lemon Earl Grey ($143)热辣辣咁上,柠檬伯爵茶酱就比较清新,呢度味道唔算度度都有,所以我自己比较喜欢呢一个,甜度都适中!❤️Pancake 2 - Chocolate and Banana 榛子朱古力香蕉班戟 - $143连香蕉🍌都加上焦糖焗得非常香,很有口感!仲配上榛子朱古力酱,呢款比较适合喜欢甜嘅朋友❤️Sesame & Charcoal Latte ($45 hot)采用来自台湾的芝麻酱,很有诚意的拿铁!没有咖啡因,晚上可以饮用!❤️Grand French Coffee

❤️炸薯条配黑松露酱 ($78)

❤️大澳虾酱炸鸡锤 ($118)

❤️ 扒伊比利亚猪鞍配芥末籽烧汁半薯蓉($268)

❤️Grand French Coffee (served with Grand Marnier, whipped cream) ($85)
呢款cocktail 层次丰富,顶上的whipped cream 中和咖啡的苦涩味,非常特别,而且饮落去是暖和的,值得一试!

💁🏻‍♂️服务很好,欣赏店员很详细和耐心地向我们介绍特色食物和饮品👍🏼

开心去咗一间食水准咁高嘅酒吧!而且我个人成日怕酒吧会好杂,但呢一间绝对冇呢个问题,全女班都好放心❤️
  • Sesame & Charcoal Latte
  • 柠檬伯爵茶配云呢拿雪糕