2024-04-04
#荃湾相对上无咁大名气既米线舖🥢两间分店都系小店形式,座位不算多繁忙时段都有机会要排队🥶呢到沙嗲汤底好出名,之前食过一次沙嗲味都好香,不过唔算系好浓𠮶种🤣不过我个人钟意食辣,如果沙嗲加辣会变得好奇怪🥲所以今次都系食番云南酸辣小锅米线🤪云南酸辣小锅米线 $33配料有(炸酱、韭菜、酸菜、芽菜、芫荽、葱花 )叫咗通菜同炸鸡翼👍𠮶炸鸡翼真系超级出色,事先一早已经腌好再炸,系超好食超级香🤤完全估佢唔到。即使浸咗系汤一阵会无咁脆 依然好好食😋呢到酸辣汤底几出色,酸度适中辣度都正常的,相反沙嗲汤底会比较逊色少少,唔好预期系超浓𠮶种就可以试下🤪炸物类同样好有惊喜,超推介猪扒同炸鸡翼🥢性价比颇高,普遍𩠌都系$7-$11不等🫶🏽🫶🏽除咗米线外,旧店仲有鸡煲提供,如果有兴趣的话自行向店舖查询喔😎
云南酸辣小锅米线 $33
即使浸咗系汤一阵会无咁脆 依然好好食😋