2020-01-24 9997 浏览
第一次来试Five Guys, 热情已经过了,所以完全唔使排队, 非常轻松。快餐汉堡嚟讲佢嘅价钱相当贵,而且全部单点, 非常食物质素对得住个价吧。我点左Bacon Cheese Burger, regular fries同朋友一起share。另外我要左杯Strawberry Banana Shake😋。系人都知道呢度其中一大特色就系有无限任食花生。如果你嚟到要排长龙,又或者等餐等到好饿, 就可以剥住花生等, 花生都几酥脆, 不过要小心, 一不留神食饱左就食唔到等阵个大餐lu~在order汉堡包时, 可以自由选择配料, 配种类都几多, 有选择困难症嘅就大件事了🤭。如果喜欢吃辣, 我个人极推荐墨西哥辣椒, 超好味的。汉堡包用两层锡箔纸包得厚厚实实, 所以领餐时玩完一轮个包仲系热辣辣, 包底系普通面包, 但都算软熟, 汉堡肉质几软熟,而且多汁, 唔错嘅, 值得一赞系bacon好香脆。整体嚟讲个burger好足料, 都算几对得住呢价钱。薯条系我至爱, 呢度嘅用左花生油炸, 劲外脆内软, 入口好松化好有薯仔味, 超级好吃👍。我地点左regular size,份量好多, 有点偏咸, 沾著甜甜嘅茄酱

薯条系我至爱, 呢度嘅用左花生油炸, 劲外脆内软, 入口好松化好有薯仔味, 超级好吃👍。我地点左regular size,份量好多, 有点偏咸, 沾著甜甜嘅茄酱吃就非常平衡,怕油腻的仲可以点醋吃。原本我地觉得会有剩,但结果食下食下就清哂。

平时好少饮奶昔,只系因为成日唔明点解外国人吃又饱又腻嘅汉堡包时总要配奶昔, 所以特登试下。不过原来甜香嘅奶昔中嘅果香有中和作用, 本应系饱肚野,但饮著竟然有开胃作用。

2020-01-23