2024-04-24
系D2 Place行完街,发现地下有间西餐厅The Pizza Pig环境几好,楼底好高舒适宽敞,风扇同吊灯有少少怀旧风格,再望望餐牌,炸猪皮Pizza几吸引,就入去试试🩷Signature Piggie (8吋) $138果然系招牌菜式,馅料丰富,份量都十足,面层炸猪皮大大块,炸到黄金色脆卜卜好香口,估唔到用黎做Pizza又几好食,好有口感,另外配料有香草肉肠、火腿、芝士、红洋葱等等,啖啖肉,薄饼饼底好香面粉香,烤得松软,我会为左呢个Pizza再去食🩷Crispy Chicken Wings (6只) $ 130秘制香料辣鸡翼,只只鸡翼都好大只,连炸粉都有调味,所以外层炸得非常酥脆惹味,内里肉质仍保持嫩滑多汁,味道香香辣辣,愈食愈开胃🩷Crispy Calamari酥脆辣鱿鱼圈,鱿鱼圈厚身大大件,外层酥脆,入口爽口弹牙,系好出色嘅小食,好好味🩷Pork and Green Pea Risotto烤猪腩肉青豆西洋菜蓉烩意大利饭,卖相几靓,猪腩肉大大块肉质鲜嫩,味道香浓偏咸,再配搭上清新的青豆西洋菜烩意大利饭,可以中和到猪腩肉的油腻,几新颖的组合🩷饮品 - 西班牙水果酒🍹Sangri
🩷Signature Piggie (8吋) $138
🩷Crispy Calamari