2023-04-10 20 浏览
炽工房其实已经系我wishlist上面好耐,只系长洲同西环都唔太就脚,今晚的起心肝黎到,惊为天人,恨我太迟先黎,绝对会一吃成主顾。滋味脆鸡餐 ($66)比期望以上好食好多,弱弱一句其实觉得炸鸡界黎讲jolibee算好食,但呢度再高几皮,新鲜炸起热辣辣,香脆干爽唔油腻。 戴住手套炸鸡热到辣手,重点系鸡肉有轻轻调味,嫩滑有肉汁,唔靠酱汁其实都够好味。值得一赞个薯条真心几正,同出名嘅汉堡店比都有过之而无不及,食到薯仔质感同薯香,外脆内软。 浓郁嘅黑松露酱同薯条好夹,但点炸鸡就冇加分感觉,睇返menu个是拉差酱似牧羊少年配鸡翼个款,下次拣是拉差酱应该开心啲。虽然加几蚊可转蘑菇饭,但薯条同饭都想试,决定单点个饭 ($28)。 欣赏所有野食热度都好够出哂烟咁,蘑菇饭酱汁直头好似蘑菇汤咁浓,奶油味、香草同菇好香,大量菇片好足料。 因为个餐好大份饱肚,其实正常食量嘅男仔都好够饱,同朋友一致决定下次拣薯条就够哂。