2016-04-24
个日本身谂住去seoulmate 点知冇开㖞 唯有去附近睇下边到有韩国野食 行行下就入左呢间Lunch combo入面包括:4只炸鸡, 韩式辣酱鸡块, 韩式饭团, 沙律, 腌萝卜炸鸡同辣鸡块都算炸得几松脆 入面都保持到有肉汁 不过就唔多~原味既炸鸡味道就真系冇乜味 而辣酱就有好香既蒜蓉味 系惊喜 绝对唔系平时街卖既韩式辣酱既味 食完可以用腌萝卜清清口气而饭团其实系蟹籽饭团 冇其他既材料 真系净系得蟹籽同饭 不过蟹籽既份量系好足既 调味亦只系得麻油同少许盐 清清淡淡 对食惯浓味既我地亦未尝唔系好事沙律都冇乜特别 主要系用柠檬同少少芥末做酱汁 菜都算几新鲜韩国野总系有芝士同蛋 但系点解d韩妹韩仔又唔肥架呢 芝士蛋卷系好多韩国食店必有既食物 呢间都一样有~浓郁蛋香既厚厚玉子卷入面有蛋汁同芝士漏出黎 邪恶极了! 虽然佢既芝士系做到流心 但系就唔够多 而且唔系用会拉丝既芝士 少左份视觉既冲击 ; 蛋卷既生熟程度啱啱好 仲keep到入面有蛋汁咁juicy 不过就卷得稍为松散 食既时候冇咁方便;酱汁系茄汁同沙律酱 酸酸地 解左芝士既油腻感
4只炸鸡, 韩式辣酱鸡块, 韩式饭团, 沙律, 腌萝卜
沙律都冇乜特别 主要系用柠檬同少少芥末做酱汁 菜都算几新鲜