相信大家都预咗直至四月都唔会有出街食晚饭嘅机会,𠮶个唔系屋企试吓做地狱厨神,就系出街买外卖返屋企医肚😌 今次就想记录一下月头喺沙田买返屋企嘅一间外卖店🐣🛍Menu:1️⃣ 大虾牛油果卡巴($68)大虾好弹牙!🦐 我觉得佢哋自整酱汁酸酸甜甜好开胃,而且份量真系落得恰到好处,令到个卡巴食落口唔会干,同时亦可以食到大虾、生菜、牛油果嘅味道,唔会话咬落口啖啖都一样系酱汁嘅味道👍🏻 2️⃣ 半半炸鸡($108)呢个可以拣两款口味嘅炸鸡拼盘,其实total有八款任君选择🙌🏻 其中一款我就拣咗个人必食嘅韩式甜辣炸鸡,另一款就想试吓特别啲嘅柚蜜柠檬炸鸡🍗 我同屋企人食完都被佢哋嘅柚蜜柠檬炸鸡俘虏咗😍柚子蜜嘅香味好出,一打开个外卖盒就已经扑鼻而来,柠檬嘅微酸亦令个炸鸡食落口一啲都唔油腻🍋 3️⃣ 墨西哥芝士波($48)一开始由个名开始我都已经毫无戒心,以为呢个只系好单纯嘅芝士波,直到食落口嘅第一啖先发现原来佢系「辣」嘅芝士波!🥵 所以食第二粒芝士波嘅时候就决定咬开一半望吓入边有咩干坤,令到个芝士波咁辣🌶 虽然食咗两三粒我已经开始顶唔顺,但都辣得几过瘾😝4️⃣ 双色流心芋泥拼地瓜球($36)芋泥流心完全跑赢左番薯流心💓

Menu:

1️⃣ 大虾牛油果卡巴($68)
大虾牛油果卡巴

2️⃣ 半半炸鸡($108)
半半炸鸡
柚蜜柠檬炸鸡

3️⃣ 墨西哥芝士波($48)
墨西哥芝士波

4️⃣ 双色流心芋泥拼地瓜球($36)
双色流心芋泥拼地瓜球
芋泥流心完全跑赢左番薯流心💓 芋泥流心𠮶种烟韧嘅感觉比起番薯流心强一倍有多! 两款味道唔会过甜,系咁多款里面最快比我清盘嘅小食😆👏🏻
2022-03-01
外卖自取