2023-08-16
今日去左荃湾行街,终于试到呢间传说中既Pizza Maru,仲记得上次专诚去朗豪坊食佢,但因为佢啲炉坏左,咁即系少左选择啦。今次喺荃湾发现佢,就嗱嗱声排定队等食喇。我地一行四人,咁就可以试多啲野啦。手工泡菜芝士波内陷由车打芝士、泡菜、洋葱等混合而成。咬落去外层香脆,芝士同泡菜既味道同样突出,配合埋浓浓既芝士酱,作为一餐既开端,十分开胃。韩风蟹肉塔一如以往,有蟹肉既食物我都系会叫既,今次都唔例外。蟹肉塔除左有蟹肉,仲有牛油果、椰菜等,配合埋黑米烤簿饼,将蟹肉塞满然后一啖咬落去,既食到簿饼既香,亦食到蟹肉既鲜味,真系一流。韩烧烤肉波菜意大利饭由牛小排、菠菜、青豆、杏鲍菇、黑松露酱等制成,青豆可能相对较多同硬,令到成个饭口感有啲朁口,另外牛小排就烤得太熟,食落去太过韧。半半炸鸡:芝士秘制炸鸡。蜂蜜牛油秘制炸鸡炸鸡松脆香口,而且鸡肉嫩滑(除左一两件较鞋之外),配上蜜糖牛油粉末甜甜地又有牛油既香味。而配上芝士粉亦都口味香浓,亦有啲啲重口味。个人就偏向蜂蜜牛油味好食啲。泡菜海湾芝加哥(蜜糖杏仁边)里面有鲜虾、蟹柳、菠萝、粟米、灯笼椒、牧场酱、泡菜蛋黄酱、马苏里拉芝士等,口感非常丰富同有层次,而且芝
手工泡菜芝士波
韩风蟹肉塔
韩烧烤肉波菜意大利饭
半半炸鸡:芝士秘制炸鸡。蜂蜜牛油秘制炸鸡
泡菜海湾芝加哥(蜜糖杏仁边)
里面有鲜虾、蟹柳、菠萝、粟米、灯笼椒、牧场酱、泡菜蛋黄酱、马苏里拉芝士等,口感非常丰富同有层次,而且芝士份量充足同浓厚,有拉丝效果,值得一赞。配合埋脆脆既蜜糖杏仁,整体口感更多一个层次。
Peach Lime Iced Tea
食左咁多浓味既食物,就叫返杯桃茶清一清味蕾,感觉十分清爽。