自从出左咸蛋黄炸鱼皮之后,就掀起一股咸蛋黄热潮。但由于我麻麻地炸鱼皮,所以一直都无试佢既冲动。直至出左咸蛋黄炸鸡之后,就勾起我对韩国炸鸡既欲望😋;终于约左朋友近两个月先有机会试到,热潮都变冷潮…😂星期五晚特别多人,好彩book左枱,如果唔系就要系条又迫又热既走廊等..我地两个人无谂咁多就直接叫左个二人餐,其实我想试埋焗鸡架,如果个二人餐有埋焗鸡拣就好啦😅2人餐 ($398) –菠萝汁 & 蜜桃汁两款都偏甜;菠萝汁味道算正常,但蜜桃汁就唔系水蜜桃味,而系罐头既蜜桃味,唔好饮☹️芝士薯条小店好赞用上粗薯条😍,份量都算ok。不过薯条虽然热辣辣,仲有少少辣手,但唔系外脆入软,个心都唔够粉😣;而且芝士粉只系晒系面,底部无粉果d就无味,因为佢连盐都无落😑水冷面我平时食开果d酸d同埋会用黄金梨丝,食落会有少许梨味同再清爽d,但呢个味道就麻麻,但胜在个面超级弹牙双并无骨炸鸡 (黄金咸蛋拼雪花芝士)期待已耐既炸鸡最后先上枱~~🤤一上枱就闻到好香既芝士味! 两款加埋共有十件,size以无骨炸鸡黎讲都算大件。😏黄金咸蛋炸鸡唔似大排档既黄金虾咁样表面会痴满咸蛋黄酱,而系油光感重好多;呢款炸鸡果然不付所望,咸蛋味

2人餐 ($398) –菠萝汁 & 蜜桃汁
菠萝汁 & 蜜桃汁

芝士薯条
芝士薯条

水冷面
水冷面

双并无骨炸鸡 (黄金咸蛋拼雪花芝士)

黄金咸蛋炸鸡唔似大排档既黄金虾咁样表面会痴满咸蛋黄酱,而系油光感重好多;呢款炸鸡果然不付所望,咸蛋味够香,加上鸡炸到好脆,而内里既肉又好嫩滑,好味;
黄金咸蛋炸鸡

雪花芝士炸鸡

但雪花芝士就令人失望😣,一黎芝士粉本身芝味唔算劲,二黎芝士粉只系洒表面,鸡件底系无沾到粉。虽然之后可以要求加芝士粉,但如果系上枱之前捞下佢,均匀d就更好,唔驶又做多一个动作🤔

整体黎讲呢度既炸鸡都唔错,单点$17X就有交易,系香港呢个价钱都算合理;炸鸡Size算大件,不过要注意,偏圆形既鸡件肉质较嫩同多汁,而扁身d既就较为干身;而炸鸡以外既食物就觉得麻麻😐
2018-05-18
黄金咸蛋炸鸡