2021-11-14 90 浏览
韩式前菜 有一款系薯仔 都几新颖味道就中规中矩啦 唔特别好食生菜包 + 炸鸡系我去韩国餐厅必嗌嘅肉韩国生菜包猪肉 $188依个份量 依堆肉肉已被吸引咗猪肉肥瘦相间 系真。五花腩煮到好淋 但本身系无乜味而精髓在于个酱到!!!辣辣哋 然后再带啲蒜味🧄 同啲肉好夹 好好味唯一唔钟意就系啲菜 有啲苦味如果佢用返普通生菜就好噜🥲半半炸鸡 $168🍗柚子味 + 甜辣味一上枱🤯两边一样色嘅 系咪真系半半结果…..又真系有一个系有柚子味😂只系甜辣嘅基础上 加咗啲柚子好似同我想像中嘅 有啲唔同🧐讲返只鸡鸡柴皮 结实 唔脆 都真系唔多好食烤牛肉紫菜包饭 $68正常质素啦~无乜特别海鲜煎饼 $68无论闻落定食落 都好似酒楼𠮶啲薄饼咁🧐依个价钱 面粉居多 无乜海鲜都预咗嘅系无预计 煎得咁唔香脆😂伯爵茶戚风蛋糕 $32唔知点解 韩国餐厅嘅甜品 竟然系好cafe style geh 戚风蛋糕😂仲要系Earl grey味 一阵文青气息出咗嚟而最最最唔知点解嘅系 成餐饭最好食系佢Earl grey味好浓好出 上面层cream都系Earl grey味而且唔会太甜/太腻 又可以令到个蛋糕无咁干身系一件好出色嘅蛋糕饮品系糖
韩式前菜
有一款系薯仔 都几新颖
味道就中规中矩啦 唔特别好食
生菜包 + 炸鸡
系我去韩国餐厅必嗌嘅肉

韩国生菜包猪肉 $188
依个份量 依堆肉肉
已被吸引咗
猪肉肥瘦相间 系真。五花腩
煮到好淋 但本身系无乜味
而精髓在于个酱到!!!
辣辣哋 然后再带啲蒜味🧄 同啲肉好夹 好好味
唯一唔钟意就系啲菜 有啲苦味