2023-10-16
行完DONKI先知海之恋开左 @yadllie_plate 餐厅布置型格得黎又有艺术feel一入到去我就忍不住先打卡了而且座位多又阔落,岩晒一大班朋友黎聚餐打完卡就用QR Code落单🤍大邱辣酱无骨鸡 $128鸡最怕要𦧲骨好麻烦!我地就拣左无骨炸鸡,咬落一口大小又辣辣地,鸡皮一点都唔厚粉,肉沾满酱汁好嫩滑又入味,惹味得黎食晒都唔觉得油腻,配埋甜甜地的炸蕃薯条真系perfect! 🤍特种部队锅 $198霸气铺满韩国泡菜,吃起来香辣又开胃,仲食到扎实的午餐肉、韩式年糕、韩式鱼片、金针菇、韩式泡面同已融化的cheese,韩式泡面可自己调节硬求,香辣汤底同啖啖浓郁cheese,真系食得好满足。 🤍淑女辣酱炒年糕 $108口感软糯的炒年糕配埋个汁好惹味,年糕吃起来Q弹,香辣,微甜,太美味了!🤍农家鲜泡菜 $38韩国的家常菜每次都必叫! 吃起来口感不错,清脆爽口,酸酸辣辣非常开胃。 - 系韩国雪冰系好受欢迎的甜品,无论初夏秋冬都人气满满的雪冰,见到menu上的雪冰好吸晴,我地就order左两只味试下~🤍朱古力雪冰 $88醇厚朱克力雪冰除左有大大粒雪糕球,仲有激多朱古力脆脆,岩晒朱古力控!🤍芒果雪
餐厅布置型格得黎又有艺术feel
一入到去我就忍不住先打卡了
而且座位多又阔落,岩晒一大班朋友黎聚餐
打完卡就用QR Code落单
🤍大邱辣酱无骨鸡 $128
🤍特种部队锅 $198
霸气铺满韩国泡菜,吃起来香辣又开胃,
🤍淑女辣酱炒年糕 $108
口感软糯的炒年糕配埋个汁好惹味,
年糕吃起来Q弹,香辣,微甜,太美味了!
🤍农家鲜泡菜 $38
韩国的家常菜每次都必叫!
吃起来口感不错,清脆爽口,
酸酸辣辣非常开胃。
🤍朱古力雪冰 $88
🤍芒果雪冰 $88
男女老少都爱的芒果同顶上的雪糕结合在一起,更显苹果芒的新鲜清爽风味。
最后order了生姜茶 $38同玫瑰蜜桃果茶 $42两杯热饮,从来未见过咁大杯的热饮,而且味道非常浓郁,绝对唔系沟水果只~!