2020-11-28 204 浏览
最近多咗揾大角咀返工嘅朋友食饭,今日就约定佢食韩国菜。呢间My Ahjussi嘅装修充满浪漫满屋嘅感觉!餐牌除咗中英对照之外,仲有韩文,可见佢哋嘅出品都几正宗。我都冇谂过食韩国菜可以有素食餐牌嘅选择,顾及不同需要嘅食客。点餐之后,店员会先奉上前菜,嚟得韩国餐厅,当然唔少得有泡菜啦,而另外两款就系腌萝卜同埋小紫薯,食完非常开胃。香港人就最钟意食卡邦尼意粉,而呢个Carbonara就混入咗泡菜一齐制成,呢个crossover完全系零违和感,真系出奇地夹㖞!依家食韩国菜,除咗食Kimchi之外,就一定令人谂起炸鸡,所以我哋都叫咗一份炸鸡食,因为朋友怕辣,所以拣咗蒜香蜂蜜味。佢嘅炸鸡真系超好食,外面脆,入面劲juicy,点解可以做得咁好食嘅呢?!😱热朱古力都有简单嘅拉花,呢个热朱古力奶味相对地重,而且唔太甜,都几好饮。简单嘅一杯柚子梳打,最紧要够冻!其实唔辣嘅韩国菜都有好多选择,而且都好好食㗎 !
最近多咗揾大角咀返工嘅朋友食饭,今日就约定佢食韩国菜。
呢间My Ahjussi嘅装修充满浪漫满屋嘅感觉!
餐牌除咗中英对照之外,仲有韩文,可见佢哋嘅出品都几正宗。
卡邦尼烟肉泡菜意粉
蒜香蜂蜜炸鸡
泡沫朱古力
简单嘅一杯柚子梳打,最紧要够冻!
柚子梳打
其实唔辣嘅韩国菜都有好多选择,而且都好好食㗎 !
卡邦尼烟肉泡菜意粉
蒜香蜂蜜炸鸡