2021-10-11
用openrice book左位,12点半开门,早左到,门口有啲位比人坐得等,够钟就入得,仲有9折。餐厅环境同服务都ok。三个人叫左三样野。食炸鸡既地方都系食炸鸡开心啲!天国的荣耀系牛扒加炒杂菜,当日冇肉眼供应所以呢个系西冷。小铁板上,热辣辣,肉汁流落盘度捞杂菜。可惜牛扒太薄身,鲜味同肉味欠奉;菜略嫌太生硬,感觉只系靠牛扒既肉汁吊味。性价比偏低。麦芽啤酒虾唔会食到啤酒味,但麦芽啤酒带出左虾既鲜味,都算大只既。但系𠮶种鲜味有少少似好新鲜既虾白灼都做到既味,系好食既,不过就挣咁啲特式。同埋性价比真系偏低,望落好大盘,其实得6只,其他全部都系薯角。虽然个薯角都唔错,薯仔既质感厚实,亦炸得金黄香脆,但主角应该系虾。蜂蜜芝士(无骨)本身想食半半炸鸡,可以试两位味,但人懒,想食无骨鸡,又冇类似既配搭,所以拣左呢款蜂蜜芝士无骨鸡。(食到一半先记得影呢盘鸡)薯条系鸡既配菜,份量岩岩好,香脆得黎就算摆冻左都唔会好淋𠮶只。每件鸡都沾满左甜甜地既蜂蜜,但系干身既,唔系湿漉漉咁。系香脆干身得黎咬开会有啲肉汁。白色既应该系芝士粉,不过芝士控表示觉得唔够芝士香。香芋沙冰香芋味浓,沙冰细滑,唔会有碎冰又唔会好快溶到
餐厅环境同服务都ok。
三个人叫左三样野。
食炸鸡既地方都系食炸鸡开心啲!
天国的荣耀
系牛扒加炒杂菜,当日冇肉眼供应所以呢个系西冷。
性价比偏低。
麦芽啤酒虾
唔会食到啤酒味,但麦芽啤酒带出左虾既鲜味,都算大只既。
蜂蜜芝士(无骨)
(食到一半先记得影呢盘鸡)
白色既应该系芝士粉,不过芝士控表示觉得唔够芝士香。
香芋沙冰
香芋味浓,沙冰细滑,唔会有碎冰又唔会好快溶到变水。
抹茶拿铁
朋友表示抹茶味浓郁,creamy。