2018-06-07
今日返工好攰呀,所以决定奖励自己,食返餐好既。之前行过nene chicken,见好多顾客食鸡食得好开心,所以我都想开心一下餐厅外部装修已经好吸引,有部大电视。餐厅内更加有特色,墙上有块大大既「NeNe Chicken」灯饰,好抢眼!再配埋立体绿叶同墙砖图案,好似去左韩国𦈏纱摄影场店舖既餐碟亦好可爱,细细只,系自家设计。餐厅仲好贴心地提供即弃手套同丢骨既筒。未点菜前突然出现两小碟前菜,真系几细心,因为我已经好肚饿啦⋯食左几口先点菜。酸萝卜好开胃,如果可以encore就好啦。餐牌有个好特别嘅餐,系韩牛芝士火锅,好少系韩式餐厅见到。我其实好想食,但又想食饭,所以下次先食啦。炸鸡有好多款,最后点了半份大葱炸鸡,系无骨既。炸鸡面有好多大葱,食完肯定会口臭,哈哈。除左大葱,仲有个汁。食落有少少芥末味,又甜甜地,几好味。鸡件好滑,即使系无骨,但用手食系最地道既!芝士泡菜炒饭都好味,有好多芝士,可以拉丝啦,加埋蛋既味道都唔错!份量都好多,可以三个人食。当然仲有我最爱即芝士年糕拌拉面。拉面甜甜地、辣辣地,系我钟意既味道。不过年糕分量不多,如果可以多几粒就好啦。我钟意年糕多过拉面呀!配埋饮品就圆满啦!好
大葱炸鸡
芝士蛋拌泡菜炒饭
芝士炒年糕拌拉面
配埋饮品就圆满啦!好可爱既灯泡杯,仲识发光添。
热情果soda