2019-12-08
前几日系问啲朋友有无食过M记新推出既炸鸡,有朋友话佢同事们都几欣赏呢个专炸鸡,觉得大件夹抵食,食2件就够晒饱。今次我豁出去试试,睇下系咪好食得过Jollybee既炸鸡。33蚊2件炸鸡,餐就四十几蚊,如果餐唔系跟薯条或者粟米就好。个炸鸡只系炸左2分钟,所以好似唔会超级热气。但可能都系因为只炸2分钟,无Jollybee果种薯片级脆外壳,脆系脆,但无咁脆啰,系唔差既。个炸外壳既味或者质感,系平时M记鸡鸡奕果一种。迟啲我谂佢地会考虑埋推出炸鸡粒同炸鸡柳。脆皮下系一层鸡皮,好厚好有质感,令我觉得佢唔似天然鸡皮,系人造既?anyway,个鸡皮系好正好好食。鸡皮下包住....... 好多汁!劲juicy,不过有有有肉还肉,汁还汁既感觉。啲肉系好tender,有啲位又未至于超tender,而且佢 tender得黎无Jollybee炸鸡果种好烟un一块过果种质感,即系有少少似你去茶餐厅食扒,块扒好冧但你feel到唔系煮法煮得好而令块扒tender咁。味道,唔差既。总括而言#麦炸鸡 #***** ** 7.5/10如果Jolleybee系10分,佢会系7.5,只可以话依家有个比 Jolleybee方便就脚
总括而言
#麦炸鸡 #***** ** 7.5/10
如果Jolleybee系10分,佢会系7.5,只可以话依家有个比 Jolleybee方便就脚既选择!可以用黎止下口瘾既!
可唔可以推出啲特色味道,例如honey mustard?