2023-12-03
最近偶然遇上西营盘呢间韩式酒吧,系一个适合同三五知己饮几杯嘅好地方,而且佢地嘅炸鸡做得好出色👍🏻尤其系芝士无骨炸鸡❣️用铁板盛载嘅芝士无骨炸鸡,刚上菜时芝士仲「滚动」紧😆 其味道甜中带少少辣,炸鸡不但外脆内嫰,加上无骨所以有「啖啖肉」嘅感觉,相当滋味😋 虽然另一款甜辣酱炸鸡嘅味道都调较得惹味啱啱好,但明显俾芝士𠮶盘直接比下去🤭但想提醒大家一下份量,佢地每一样食物都比我想像中多好多😂 只系睇相片大家可能会以为我叫左两盘炸鸡,但其实我只系点左一款名为 Half+Half 嘅双并炸鸡,有啲似三至四人份🙈 所以如果只系两个人的话,我认为只叫一份小份嘅炸鸡已经好足够🍗鱿鱼沙律同牛肉石锅拌饭都相当足料,腍腍地嘅辣鱿鱼丝配爽口嘅粉丝,系好开胃嘅前菜;而牛肉拌饭亦唔会过于油腻👍🏻士多啤梨奶昔同柚子烧酒系解辣解渴嘅好选择🍸 柚子烧酒嘅柚子味突出,甜甜地几适合女士喝,但如果烧酒嘅味道再明显啲就更好啦;士多啤梨奶昔唔会过甜,又靓又Creamy,有惊喜😋到访当晚虽然系平日,但都客似云来,亦有好多街坊喺散步/放狗时经过互相倾下计,气氛好好👍🏻圣诞临近,大家不妨同朋友到呢度聚一聚啦☺️