2024-09-14
放工揾间靓靓地嘅餐厅同朋友gathering,拣左近我嘅荃湾广场,之前都黎过Homeland食lunch,今次试下佢嘅Dinner,加上俾佢地嘅画碟吸引😍😍所以黎番呢到💚泰式柚子墨鱼仔沙律$78本身想叫香芒软壳蟹沙律,不过卖晒,柚子沙律几清新,墨鱼仔几多,酱汁酸酸甜甜,几开胃🤍厨师精选浓汤配蒜蓉包$48普通粟米白汤,建议拣龙虾汤~❤️鲜打法式龙虾汤配蒜蓉包$68龙虾汤质感偏浓稠,有龙虾鲜味🧡牛油果香酥珍宝软壳蟹汉堡配薯条$128见佢餐牌有👍🏻应该几正,size超巨型😍软壳蟹劲酥脆,仲有蕃茄牛油果,一口满足😋💜香脆酥炸鸡翼拼盘$118鸡翼拼盘有三款味道,有BBQ酱、蜂蜜柚子同马拉喇沙,鸡翼炸到金黄香脆,马拉喇沙味道偏浓,比想像中辣💛招牌明太子海鲜薄饼$138材料好丰富,有洋葱、小龙虾、蟹柳、吞拿鱼、烟三文鱼,上面铺满明太子酱、鲣鱼丝同紫菜,味道偏和风,饼底薄身微脆🩵手工棉花糖朱古力布朗尼$68为住画碟而叫!!可以提前讲定要咩字,估唔到竟然画左我最近钟意嘅chiikawa🥰即刻相机食先📸Brownie 味道正常🩷玫瑰荔枝果肉梳打$48 夏天拣呢啲够晒fresh,好香荔枝味,唔会太甜🤎薄荷朱古
💚泰式柚子墨鱼仔沙律$78
🤍厨师精选浓汤配蒜蓉包$48
普通粟米白汤,建议拣龙虾汤~
❤️鲜打法式龙虾汤配蒜蓉包$68
龙虾汤质感偏浓稠,有龙虾鲜味
🧡牛油果香酥珍宝软壳蟹汉堡配薯条$128
💜香脆酥炸鸡翼拼盘$118
💛招牌明太子海鲜薄饼$138
🩵手工棉花糖朱古力布朗尼$68
🩷玫瑰荔枝果肉梳打$48
夏天拣呢啲够晒fresh,好香荔枝味,唔会太甜
🤎薄荷朱古力$48
薄荷味几重,唔会俾朱古力味抢晒,上面仲加左只熊仔🐻好可爱