2012-10-05
真系唔好意思,写返咁耐之前既食评,其实系因为我8月份重临此店,味道却改变了当时拉面店正开始在香港起旋风,为了尝一下比较一下跟日本的有何不同,在1月20日跟男友试下. 听闻魂跟同区既豚王都要排队,但没想到一排要排左两个钟我地选择左排魂,一到店已经睇到一条长长既人队,我谂我地前面有3-40人左右只系排左20-30分钟,大概6:40分,已经话要截队,因为话当日既汤底唔够啦好夸张晚场时间只系开始左40分钟而已,我地已经系最尾10人以内之后黎既人都已经食唔到以为会好快入得,点知真系等足两个钟先可以入店(汗)店内好细,只有一张4人枱,其他就系BAR 枱,可以睇住师傅煮面师傅一人,助手一人,跟楼面一人(估计系老板娘)3人而已我地坐正对住师傅的两个位,我跟男友中间系隔住一块板,好似独立一样,(像日本一兰)我地叫左魂跟太极我比较喜欢猪骨味,所以独食魂汤底好浓,好有猪骨味配上葱花好夹, 玉子做到流心像温泉蛋,半肥瘦义烧做得也不容,好好味面好弹牙, 呢碗拉面系我系香港食过最好味男友既太极,因为中间有板隔住,所以我无食过,男友好少食拉面,不过佢都话好味,仲饮哂D汤虽然舖头细细,但老板娘都不停为我地添加冰水.又
其实系因为我8月份重临此店,味道却改变了
在1月20日跟男友试下. 听闻魂跟同区既豚王都要排队,
但没想到一排要排左两个钟
我地选择左排魂,一到店已经睇到一条长长既人队,
我谂我地前面有3-40人左右
晚场时间只系开始左40分钟而已,我地已经系最尾10人以内
之后黎既人都已经食唔到
以为会好快入得,点知真系等足两个钟先可以入店(汗)
师傅一人,助手一人,跟楼面一人(估计系老板娘)3人而已
我地叫左魂跟太极
我比较喜欢猪骨味,所以独食魂
面好弹牙, 呢碗拉面系我系香港食过最好味
不过佢都话好味,仲饮哂D汤
我男友唔食葱,我地落左单之后先叫佢走葱都无话唔高兴,好NICE!!!服务好好
等两个钟先食到真系有D夸张,但真系好好味!!!
我地打算之后等人气减左少少无咁多人会再黎,或者再早D黎排XDD