2013-09-02
话说都有一段日子冇写食评, 我都知各位 文粉 等左好耐可惜朕实在系忙得太紧要, 日日出入法庭, 同班栗丝打下交道咁不过, 朕就好守规举既, 就唔会好似 d "森吗烟肠" 咁向法庭影相呃 like拿 editor 我唔系离题, 我今次要推介既系湾仔区域法院附近 walkable distance 既一家粥店皆因最近去旅行太多, 水肚不服, 搅肠沙, 所以清清肠胃必须要介绍 - 靠得住靠得住我食过好多次, 识食粥之人亦冇可能未食过 今次 order 左朕比较喜欢既 "手撕鸡皇粥"粥底系呢度既皇牌, 采用鱼汤粥底, very good甜而软绵绵, 非常推介!! 粥底唔会食倒一粒粒未溶既饭,朕好怕食D稀粥,又唔系潮洲粥唔拖唔水鸡丝都唔悭, 几足料, 抵食又好味另外佢果只儍都几好食朕一般好少食儍,一旧饭唔知有咩好食佢只儍𥚃头有瘦肉有黄豆,食落又算系有层次,也可以一试粥舖黎讲,佢油器方面选择比较少可能未必满足倒 D 肥仔肥妹不得不提就系个收银哥哥仔,我食完未走得佢已经栋响度赶客咁等收钱,咪之连推介都唔洗咁姐,过往装修前亲民态度冇哂 lu, 是次 tips: 0.therefore:文Ey fo
靠得住我食过好多次, 识食粥之人亦冇可能未食过
今次 order 左朕比较喜欢既 "手撕鸡皇粥"
粥底系呢度既皇牌, 采用鱼汤粥底, very good
甜而软绵绵, 非常推介!!
粥底唔会食倒一粒粒未溶既饭,
朕好怕食D稀粥,又唔系潮洲粥唔拖唔水
鸡丝都唔悭, 几足料, 抵食又好味
另外佢果只儍都几好食
朕一般好少食儍,一旧饭唔知有咩好食
佢只儍𥚃头有瘦肉有黄豆,
食落又算系有层次,也可以一试
粥舖黎讲,佢油器方面选择比较少
可能未必满足倒 D 肥仔肥妹
therefore: