2010-05-26
小妹 , 第一次写食评就系为咗呢一间餐厅, 因为真系觉得呢间餐厅值得大力推介.生日la, 老公俾我话事! 初时已选择一间酒店专食蚝同海鲜 ; 因为系散叫, 所以有少少惊会太贵, 但如果吓吓就住食就超冇意思 ; 所以再上嚟 openrice 再 search 一下. 点知就俾我揾到呢一间. 见到 d 食评都唔差又新开加上个环境冇酒店咁拘谨, 最紧要每日都有好多款选择! 所以决定一试. 结果 满意情度系爆晒灯... ... ... 主打食物 : 生蚝 , 牛扒 , 烧虎虾生蚝当日有 15 款生蚝可选择, 所以决定食足咁多款 ( 每人一只 ) 当只叉遇上生蚝时就会知道只生蚝有几肥, 每一只生蚝肉身嘅厚度... ... ... 个兴奋 feel 简直由只叉传送到手, 再由手传送番到大脑; 味道 : 你会知道甚么叫做 " 鲜甜 " 牛扒 及 烧虎虾肉质和味道绝对可以与大酒店相提并论环境细细间. 没有酒店的舒服座位及 view , 但有舒服自在嘅感觉服务有两个女侍应; 一个生手 ( 鬼妹仔 ) 一个熟手 ( 香港人 ) 感觉细心 , 舒服同专业. 因当日都 full 晒, 所以都冇咩时间理我哋
主打食物 : 生蚝 , 牛扒 , 烧虎虾
生蚝
味道 : 你会知道甚么叫做 " 鲜甜 "
牛扒 及 烧虎虾
肉质和味道绝对可以与大酒店相提并论
有两个女侍应; 一个生手 ( 鬼妹仔 ) 一个熟手 ( 香港人 ) 感觉细心 , 舒服同专业. 因当日都 full 晒, 所以都冇咩时间理我哋, 但当我有哋有咩要求都会即时处理. 俾人感觉到佢系好有心去做每一件事. ( 呢种感觉好耐都冇见到 )
呢间餐厅一定一定会再去食
** 已忘记影相, 因为太满足同兴奋 **