2019-07-10
一路都好钟意食华御结,因为佢嘅饭比其他市面上买到嘅御结香,而且会唔会雪到硬崩崩,而且方便快捷,赶时间嘅时候,好快速就买到,又方便快速食,今日见到有新口味,扫左成个系列返屋企💕今期新出嘅系「サンドおむすび」!其实佢嘅概念系黎自一套漫画「伙头爸B」而衍生出嚟嘅💕将漫画嘅事实体化,感觉好奇妙丫💕✨呢套动漫里面嘅食谱,真系几work🤣我细个都有跟过佢嘅食谱整啫喱🤣🤣呢个冲绳名物,黎到香港叫做「珍宝系列」分别有三种味道,其中我最钟意嘅就系......照烧三文鱼扒配明太子沙律($30) (右)三文鱼味道香浓,加埋明太子嘅沙律可以中和鱼油嘅油腻,而且馅料满满的,大满足!唯独是系紫菜预先包好,所以比较淋,但系淋左都可以好轻松咬开,唔似平时嘅紫菜淋左系咬极都唔断,有另一种风味😋樱花虾酱油拌饭 ($17) (中)仲有新推出嘅「健康拌饭系列」,以玄米、杂谷等,含丰富膳食纤维嘅食材制造,除咗可以补充热量之外,仲可以改善肠道敏感,食得健康啲! 樱花虾呢款,我觉得最好食,因为佢嘅虾味香浓,感觉清新得来又唔会太淡,想食健康啲就系一个唔错嘅选择💕
今期新出嘅系「サンドおむすび」!
照烧三文鱼扒配明太子沙律($30) (右)
樱花虾酱油拌饭 ($17) (中)