2021-09-10
Insane 狂新开coffee shop, 位于北角附近. Dirty 系我最近饮过咁多新场最满意嘅, 甜品都唔错🙌Croffle with Maple Syrup $52牛油香味好出, 香脆又唔会好油腻. 除左maple syrup 仲洒上玫瑰花干🌹, 一边whipped cream 带牛奶香好滑, 入口即溶, 夹埋好食~ 呢个定价好高CP👍🏼 更抵系佢仲有个combo set, 加杯$40以下饮品只系$86. Dirty $45用左日本Onibus Blend, Brazil Natural, Guatemala Fully Washed, Ethiopia Fully Washed. 口感顺滑, 啡味香浓又唔会过苦涩, 带回甘同甜味, 有颇长after taste. 喜欢💞Matcha Latte $50用左小山园抹茶粉, 唔系超浓甘个type. 相对系同奶甜味比balance. Caramel Flan Cake $66由同好多cafe 都有合作嘅 @namelessbutfamiliar 出品嘅鸡蛋布甸蛋糕🍮 . 集布丁烧同海绵蛋糕于一身, 底层嘅布丁蛋香十足, 带有焦糖香
Croffle with Maple Syrup $52
Dirty $45
Matcha Latte $50
Caramel Flan Cake $66
由同好多cafe 都有合作嘅 @namelessbutfamiliar 出品嘅鸡蛋布甸蛋糕🍮 . 集布丁烧同海绵蛋糕于一身, 底层嘅布丁蛋香十足, 带有焦糖香口感滑溜, 蛋糕松软绵密. 一边系特调焦糖酱所以香味更rich, 配埋焦糖脆脆令口感更富层次, 却又唔会过甜. 配埋啡就岩岩好
ps 见到店内黏住 “狂” 嘅字, 第一时间谂起Jer 嘅狂人日记😎 唔通店主都系柳柳粉?或者系店名巧合, 我想多🤣