2009-04-10 14 浏览
为健康,身边越来越多朋友食素; 此外, 素食也可减少温室气体的排放。呢排成日睇《救亡16度》,地球暖化的问题日趋严重,今日我和友人也为地球尽一点力, 不吃肉一天.天下太平地点很方便, 湾仔当舖转弯,就系大王东街, 行前少少就到.由于明天是复活节,是日甜品暂停,所以我们选择了$88+10% 的套餐:螺旋藻菠菜姜汤:我很喜欢它浓厚的姜味和菠菜味,十分足料, 有口感;不停打喷嚏 的友人唔钟意姜味, 我告诉佢姜可以医感冒, 佢 乖乖哋饮哂。主菜:我的咖哩蕃茄杂菜珍珠饭很好食, 眨吓眼就食完. 友人的磨菇白菜螺丝粉味道清新,好有嚼劲. 所有食材都是有机的, 感觉好新鲜, 好natural。 cappuccino :好香浓的咖啡, 上面有个”天”字,祝大家天天健康。义工职员话,呢度主要做午市, 晚市只有星期五和六, 红日休息, 唔谂住赚钱,能够收支平衡,导人向善是最重要的. 其实呢度有熟客 ( 坐近门口的我留意到大部分人都订了枱 , walk in 很少) 又几好食, 价钱相宜,实在有条件做埋晩市, 唔使浪费咗舖租㖞. 如果唔够义工,请d再培训的人帮手, 仲可以増加就业机会,公德无量.

所有食材都是有机的, 感觉好新鲜, 好natural。

红日前夕, 甜品暂停
装修简单, 也很舒适
有理念的餐廰
磨菇白菜螺丝粉