2007-12-09 11 浏览
  你们好,呢个系我既第一个Post,好想打第一个Post既原因系想为大埔争一口气(我绝对唔系玩野),我唔系好明大家点解会讲:<估唔到大埔有咁好环境既野食!>又或者:<大埔黎讲算系好嫁喇!>其实咁样讲既人系咪住大埔?如果唔系又点解有咁既批评?虽然大埔既交通唔够九龙区方便,但唔好忽视大埔人亦好老实,系有水准地区,亦有好多毫宅同埋中上阶层(当然我唔否认有不少既grass root)但亦不至于如悲情城市天水x,就以本人为例,我由细到大都住大埔,小学、中学身边冇新移民,中学同学绝大部份都系一齐读得上大学...愈讲愈远,其实我只系希望大家去食去玩既时候,唔好对大埔区有偏见,矛本人认为,大埔区有这重地方吃饭不足为奇  好喇,讲返食评,唔好意思...阻大家咁耐...我去Oliva既次数大约系...10次左右,对上一次已经有4个月,每一次我都会叫pasta , pizza:Pasta:墨汁果一个一向系好好味   龙虾:印象记得系唔错既,但会次次叫黎食   如果我冇计错,系有个工文鱼pasta,真系唔错pizza:我好记得三文鱼Pizza,好好味    海鲜Pizza,好多料,而且好新鲜    有个PI

Pasta:墨汁果一个一向系好好味
   龙虾:印象记得系唔错既,但会次次叫黎食
   如果我冇计错,系有个工文鱼pasta,真系唔错

pizza:我好记得三文鱼Pizza,好好味
    海鲜Pizza,好多料,而且好新鲜
    有个PIzza系有chicken既,有少少spicy,但系好惹味
   *PIzza是table size的,细既话系6件,大既系12件,大既话可以要2边唔同味

其实佢\送既醋加真系个个人食都唔同感觉,我亦有朋友话难食,但我本身喜欢食醋,我当然觉得好味呢!

佢\送既salas好fresh,我亦都知系新鲜(因为我有中学同学系入面做厨师,佢\话d野系坚新鲜)

Service 唔多好系真既,我都认同!不过dwaiter我真系唔识既

听朋友讲自从荃湾开左之后,旧人调晒过去,大埔既都系新既人,好似话冇以前咁好好食...我都成4个月冇食lu

大埔仲有好多美食,想知更多我可以介绍呢^.^

相片下次再去食我一定会补返!