2017-01-07
小丸子可以话系小时候必睇卡通,所以佢既主题餐厅又岂能错过。可惜餐厅不接受预约,只能排队walk in。星期五晚上七点抵达门外,见到长长的人龙,已是意料之事。最后大约8点半,我地就顺利入座餐厅虽然地方细小,但座位唔算逼,四个大人加张bb车,都有位。餐厅入面布置全是小丸子,每张枱都有一到两个不同角色的咕𠱸,方便影相呃like。首先点左个咖啡猪扒饭饭既造型系随机的,而呢个系野口同学猪扒是厚切的,上枱时微温,肉质唔硬咖哩方面有少少辣,味道算浓烈之后系叉烧乌冬叉烧系肥美,但味道就俾咖哩味完全盖过,其实唔系好感受到个味然后系抹茶炒饭点解会点呢个饭,系因为见到好多报导都介绍。但我会形容呢个饭系最伏既选择。抹茶味重到得返苦涩味,唔系甘味。饭虽然炒得干身,但同样饭焦太多,影响口感。虾,真系虾虾虾,得3只值得推介既系芝士竹轮热辣辣上枱,咬落去芝士会咇出黎芝士好香甜品方面,点左曲奇蛋糕感恩食完成餐饭,终于有个小丸子俾我影下曲奇太甜,有d溜主食加20蚊可转特饮我点左士多啤梨不意外,少少药水味既士多啤梨都系贪佢好睇先点既姐总结,真系为左影小丸子先去食物质素合格,但份量偏少价格合理,环境影相一流
猪扒是厚切的,上枱时微温,肉质唔硬
咖哩方面有少少辣,味道算浓烈
之后系叉烧乌冬
然后系抹茶炒饭
值得推介既系芝士竹轮
芝士好香
甜品方面,点左曲奇蛋糕
曲奇太甜,有d溜
主食加20蚊可转特饮
我点左士多啤梨
不意外,少少药水味既士多啤梨
都系贪佢好睇先点既姐
食物质素合格,但份量偏少
价格合理,环境影相一流