2021-06-28
呢日黎到呢间打卡cafe谂住影下靓相,离远已经见到一大条长龙,之后我男朋友就梗系唔想排啦,但系我苦苦哀求之下佢都系陪我排左三十分钟。如果可以拎飞嘅话会更好,咁可以喺海港城入面行下再番去等。因为有啲人会想坐窗边位,所以待应都会问一问安排个位o唔ok。叫野饮同野食要行出去counter叫完再俾钱先,我哋对上一餐食饱左,男朋友又唔饮咖啡,所以叫左一杯Latte同Chocolate,仲有一个garlic cream cheese bun。个包入面系充满哂cream cheese,仲要好大阵蒜头味。虽然我系蒜头控,但奈何上一餐真系食得太饱,加埋啲cream cheese真系腻到有啲反胃,所以食左几啖就放弃左行左出去影相。仲要之后我行超市见到一款包装张相同呢个包一模一样嘅急冻产品,唔知系咪就系用现成制品就咁加番热呢。呢度嘅景色真系一绝,大大嘅落地玻璃配埋维港海景,尤其是当啲阳光照射到落海水到闪闪发光嘅时候,静静咁望住都好治愈。咁啱过一阵太阳又落山,橙黄色嘅天空又系另一番景色。咁梗系要影底佢啦,但因为正对住个太阳逆哂光,要影到靓景都好考技巧。就系我哋影相期间,我哋嘅野食俾侍应收走左,但明明每样都仲剩
就系我哋影相期间,我哋嘅野食俾侍应收走左,但明明每样都仲剩底一半。不过始终野食都唔系我哋黎嘅目的,所以我哋都冇追究落去。