2024-08-31
家后开左分店,之前基隆街果间成日大排长龙,呢间就唔洗点排,等一等就有位。呢到除左主打嘅自家饺子外,好多人都会为左佢地嘅芝士蛋糕而黎🤩我地叫左两份煎饺,一份系韭菜猪肉饺,另一份系双并饺子(麻辣猪肉饺&云耳椰菜猪肉饺)。韭菜饺加左大量韭菜,味道好香浓,而且饺子馅料超多,每一粒都胀卜卜!麻辣猪肉饺加左麻辣汁嘅饺子麻香惹味,但唔会太辣。加左云耳同椰菜嘅猪肉饺口丰就比较丰富,亦都爽口D!煎饺外层煎得好脆,黄金色泽,非常吸引🥰其中一份饺子加配左套餐,系汤乌冬、冷伴荀同乌龙茶,乌冬口感烟烟韧韧,汤式系味噌汤。最后必叫原味芝士蛋糕同开心果芝士蛋糕,开心果味唔系日日都有,要睇运气😂而且好快就卖晒,入口有超香浓开心果味,食落creamy,但又唔会太甜,超好味😍😍原味都唔错,口感一样咁滑溜,味道好香浓😀