2018-04-05 921 浏览
清明唔使去拜山,出去行个圈,继续揾下更多咖啡店,今次揾左呢间,位置非常方便,就沿住太原街行上去往皇后大道中方向,就会见到得知呢间店原来系由Paul Lafayet嘅人主理@_@店面唔大,只有几张2人枱,门外亦设有2个座位,不过要面向马路,我就拣左里面坐了橱窗摆放多款食物,有牛角包,蛋糕等店内装修简约,而每张枱都有一樽花,无错,系一樽,都几特别,好似饮品樽咁我承认,虽然我系钟意饮咖啡,但今次黎绝对系为左个crème brûlée而来 ($48)卖相几靓,只系略嫌细了一点,不过tea time岩岩好焦糖分布非常平均,食落去,哗,劲滑嘅口感,好好味难怪成为推介食物,我都诚意推介 ! 另外叫左杯flat white $38拉花几靓,仲有一件小蛋糕,唔太甜个人黎讲几钟意呢类,喺杯咖啡旁边放上一块曲奇或蛋糕整体唔错,呢度又方便易揾,唔会喺d横街内,但又不失宁静,确实系消磨下午的好地方,下次有机会再试下牛角包及其他咖啡

得知呢间店原来系由Paul Lafayet嘅人主理@_@

橱窗摆放多款食物,有牛角包,蛋糕等

卖相几靓,只系略嫌细了一点,不过tea time岩岩好
焦糖分布非常平均,食落去,哗,劲滑嘅口感,好好味

难怪成为推介食物,我都诚意推介 !

crème brûlée

另外叫左杯flat white $38