2018-06-18
睇左轩皇上嘅video介绍呢间酒吧为佢调左一杯以佢其中一张album 为名嘅cocktail!!! 梗系要黎试下呢杯"Pink Dahlia" 啦! 顺道都同朋友食个饭仔因为轩仔, 本尊完全都唔知呢间餐厅食咩就冲左入黎啦! 原来系韩式餐厅。前半系酒吧, 后半系餐厅。 我地order 左Mandoo Trio(三色饺), Basirak Kalguksu Hand-cut Noodles 同小牛排。都未食完第一碟饺, 就决定要order 多一客! 好好味呀! 两只蒸饺, 一只猪肉饺, 一只有松露, 两只都好juicy。 另一只脆卜卜, 里面有芝士, 好味呀! 佢个名系crispy philly cheesesteak & kimchi dumpling.... 好长。。。个名个面好软, 有啲似乌冬, 啲蚬好新鲜, 最紧要系冇沙! 本尊一食到沙就唔食架啦! 个辣汤本来ok, 但就咸左少少啰... 最后就系小牛排... em... 我唔知原来韩式小牛排系好似炖牛腩咁, 但唔系唔好食呀! 同我想像有啲出入啫~ 肉质好软, 我地食完呢碟就饱左, 因为真系好肥美。主角"Pink Dahlia"!!
前半系酒吧, 后半系餐厅。
主角"Pink Dahlia"!!! 玫瑰士多啤梨好靓, 杯酒好香士多啤梨味, 甜甜地, 酸酸地! 轩皇上!!! Good Show!
不过, 呢杯酒只系会喺张敬轩演唱会期间先有得饮。
之后... 真系会冇咩? 我不嬲都唔信呢啲野。 我谂佢会改名啰。。 或者!