今日我返工返到有少少累,想找间有我爱饮食嘅餐馆犒赏自己,于是我就到左位于湾仔嘅中华小馆😊。✅ 干逼拆蟹肉粉丝煲 🍲呢个好食!蟹肉口感Q弹,鲜美之极,粉丝吸收咗蟹肉嘅鲜味,让我每一啖都滋味😋。✅ 八味一口豆腐🥦一口豆腐瞬间泄露所有秘密!每种味道都配合得好恰当👍。✅ 脆皮凤梨咕噜肉 🍍咬一口,唔止系脆,应该话系爆脆!口中爆出嘅系无止境嘅酸甜滋味😊,果真名不虚传!呢啲要分享嘅!💖💥✅ 口水鸡🐔呢只鸡真系有够水准,嫩滑唔柴,吸收咗香气四溢嘅酱汁滋味,食得出主厨嘅用心良苦👄。✅ 厚切叉烧皇 🍖见到叉烧喺面前,只系觉得今晚就喺度,有种回到家嘅感觉。皮脆肉嫩,无得抵挡。😍😍。✅ 片皮鸭 🦆好满足咁见到唔同份量嘅鸭肉,片皮鸭肉质嫩滑,皮香脆碎, 偏甘美味,食过一次就会有第二次👍👍💖。同样食物,唔同嘅做法,赞得黎都唔觉得过誉💯。如果话有10分,我准备度数碌10分啦🌟!全部食物,都系热辣辣上台,值得介绍俾大家!