2010-02-25
上星期五因为送机既关系, 我拣左呢度为钟意食上海菜既朋友饯行一行四个人, 点左以下既野食: 鸡丝粉皮: 粉皮够滑, 好浓既花生酱味, 鸡丝又够多, 啖啖都有肉, 好好食小笼包: 皮就略嫌厚左, 馅料好味但肉汁唔够多~松子黄鱼: 呢个系餐厅既职员介绍既, 虽然我唔钟意食鱼, 但我都觉得甜甜酸酸够醒胃!!毛豆年糕炒蟹: 个茨汁好浓郁, d年糕烟韧程度o岩o岩好…<<<值得推介*鸳鸯虾球: 呢个亦都系职员介绍既, 其实系有两款虾, 一款系干烧虾球, 有甜甜地辣辣地既汁~好开胃; 另一款系黄金虾球, 虾球上面好多咸蛋黄, 热辣辣好好食~桂花糕: 卖相麻麻地, 有待改善, 不过食落都几清甜高力豆沙: 有d失望, 因为粉团太厚, 馅料太少 (红豆蓉唔算太甜~) 讲下职员既服务先, 佢地既态度大致上都很好, 有礼貌而且推荐俾我地既野食都好好味~ 上菜速度可以接受, 最值得一赞既系上菜既时候所有野都系热辣辣既!!我有恒生白金卡所以有8折优惠, 都算抵食!
一行四个人, 点左以下既野食:
小笼包: 皮就略嫌厚左, 馅料好味但肉汁唔够多~
桂花糕: 卖相麻麻地, 有待改善, 不过食落都几清甜
我有恒生白金卡所以有8折优惠, 都算抵食!