2011-11-17 38 浏览
为了「志在必得」某日的Window Seat, 所以四个多月前已订位,电话订座后就收到email确认,清楚列明地点,dress code。四个月后,用餐;两日前收到reconfirm 电话,亦pre order 了一些service ,店方态度十分友善,赞!最喜欢并不是Parma Ham, 而是最重口味的SAN DANIELE HAM'正' 系比份量, 味道方面....个人都系喜欢黑松露多D好多人赞呢度o既意大利粗通心面, 我就觉得不过不失Tosca 的招牌甜品- Tiramisu 未获太多好评,所以就无order,但估唔到店方得悉席间有人生日,竟然有complimentary,真正的惊喜!味道方便未至于差,但就真系食唔到酒味,对于酒味不太著重的可以一试。最后加埋Petit four,两人食真系超饱呢~~Tosca气氛颇causal,没有一般酒店餐厅的formal,各员工都亲切有礼,环境就更不用多说,所以用餐心情十分良好,但就略嫌Staff 细心得滞,收碟快左dd....有少少annoying,总括而言,虽然食物质素不算十分出众,但都会希望下次可以日间时分再来试埋Lunch的。
Mozzarella cheese with Sundry Tomato
由淡到浓味的Ham Selections
白松露,烤牛仔肉配意式猪油及蘑菇酱
'正' 系比份量, 味道方面....个人都系喜欢黑松露多D
意大利粗通心面配小龍虾, 黄豆, 脆面包及银鱼柳汁
好多人赞呢度o既意大利粗通心面, 我就觉得不过不失
西西里甜卷配无花果汤,焦糖及鸟结糖雪糕
Tosca Tiramisu

最后加埋Petit four,两人食真系超饱呢~~

庆祝纪念
生日