2019-03-29 264 浏览
最爱汤饺嘅我一见到饺子屋好评如潮,立即忍唔住要去试!去之前都预左要排队,但冇谂过会咁多人!饺子屋系一个小商场入面,店面可以话完全唔起眼,但晚饭时间成层挤满哂等位嘅人,好夸张。凭住对饺子嘅执著足足等左40分钟有多先有位!!饺子口味选择都几多,想试多几款直接叫个传统四并。汤系一大重点,鱼胶淮山煲猪骨汤好香浓,而且饮极都有鱼胶,坚足料!饺子真系极大只,基本上我食到第五只已经觉得饱,皮薄但唔易散,馅调味都岩岩好,相信系用新鲜肉又冇加重味精。不过饺子馅食到唔少肥肉同筋,我较喜欢食幼滑嘅饺子馅,呢度系有咬口嘅类型。 比起汤饺,我更欣赏呢度嘅煎饺!同样懒谂所以点三并煎饺,有辣味、紫菜同芝士,同汤饺一样超大只,外皮煎得够脆,入面仲有肉汁。我就最爱芝士猪肉煎饺,加左芝士更香口。最正系呢度好贴心,叫煎饺会跟一碗汤,煎饺点都会有少少油,饮两啖汤即刻解腻!为汤饺而黎,最后竟然爱上左煎饺。事实上我好想Encore,但见到咁多人排队又好矛盾,下次再有决心一定会黎食埋其他口味!
最爱汤饺嘅我一见到饺子屋好评如潮,立即忍唔住要去试!
饺子口味选择都几多,想试多几款直接叫个传统四并。
传统四并
三式煎饺