2008-04-11 295 浏览
hae到咁上下,由正街行去山道睇下有咩好野食,来回左几次,最后朋友仔决定左呢间我初时唔太想入既瑞荣。因为,好多时经过呢度都唔觉有人入去食。叫了2个菜,每道菜既份量都颇多,仲会送白饭糖水各一碗。咕噜鸡球($40)肉多配菜如洋葱菠萝青椒都多,微酸中带甜,十分开胃。椒盐鲜鱿($58)粉浆薄薄的一层,够干身,底下铺满炸米粉,很是不错。'食送'菜是挺好,但服务麻麻。首先女侍应只顾睇电视,叫佢点菜,就真系讲完佢就写低再撕低张纸走人,全程有我地讲佢声都无出过。就算唔话"'食送'菜好快黎,都至少问下我地要唔要汤或者汽水啦。第二,有个女人系我地食食下既期间,突然伸只手过黎收左我地未用既汤匙。唔知佢地系咪早收铺啦,但其实当时都只系九点钟左右。我地未用,但唔代表迟d唔用,就算真系唔用,你都唔驶咁呀,若果真系10点几就话o者。第三,有另一个女人唔知系咪老板娘,次次经过我地张台都一定望住我地d'食送',一路行一路望,目不转睛,朋友仔话佢可能职业病,要睇有无漏单,但佢唔系望一次,而系三次。咁野都几滋扰人。另外,食野期间,成日有d蚊滋仔飞黎飞去。朋友仔仲话,坐低无几耐就觉得个身有d痕,间铺真系多小昆虫。题外话,呢间

题外话,呢间比邻近小菜馆贵2.3成。