2016-02-06
临近新年,真系好多聚会,今日就约左朋友黎食韩国野。朋友推介既呢间餐厅。一行三个人黎到,睇完餐牌套餐都几抵食,就叫左一个二人套餐B再加酱蟹同埋海鲜饼已经够三个人食。烧烤拼盘拼盘有肉眼扒,牛肋骨,大虾。 肉眼扒牛肉味好重而且肉质十分软熟,烤左一阵就可以点酱食。好浓牛肉味。 牛肋骨有先腌过,酱汁带少少甜味,烤完之后十分惹味。仲有大虾肉质都十分结实,虾都十分大只。整个拼盘份量同埋味道都十分好。人参鸡汤好大锅,料都十分多,可以见到有半只鸡系汤入面,三个人每人可以饮到差唔多两碗。汤味方面人参味唔会过重,入口十分顺。牛肉石头锅饭本人十分喜欢呢个牛肉石头锅饭,饭粒好大粒同埋粒粒分明,送上黎之后侍应帮我地加上辣椒酱再搞匀,已经闻到饭香味。加上几款配菜,真系十分滋味,下次黎都要再试呢个石锅饭。韩式生腌酱油蟹($130)酱油蟹腌得十分入味,蟹肉食落十分CREAMY,而且酱油既味道唔会太咸,就咁食都几好,蟹膏加埋酱油既味道配合得十分好,蟹都算几大只,价格都几公道。海鲜煎香葱饼($120)海鲜煎香葱饼好大个饼同埋都几厚,饼入面配料十分多,就咁食味道都唔错,仲有个特制既酱汁点黎食,加埋呢个酱有少少辣辣地更加惹
整个拼盘份量同埋味道都十分好。
海鲜煎香葱饼好大个饼同埋都几厚,饼入面配料十分多,就咁食味道都唔错,仲有个特制既酱汁点黎食,加埋呢个酱有少少辣辣地更加惹味。
三个人就食住韩国野预祝农历新年同埋告别上年。希望大家新既一年都比上年更好。