2018-08-05
听朋友讲话九龙维景酒店的buffet食得过,呢日就一于同太太嚟食下。餐厅先每人送一板海胆配蟹子青瓜沙律,海胆新鲜creamy, 配紫菜食够晒正!Buffet的食物种类有好多选择,海鲜(长脚蟹脚、翡翠螺、冻虾、青口、小龙虾)、热食、冷盘、刺身、寿司、扒、水果、沙律、蛋糕、甜品…… 各式其适式,应有尽有。我就好喜欢下面呢几样:煎羊扒 - 肉质嫩滑,有羊味得嚟唔会膻煎鹅肝 - 香口无筋,表面煎得香脆,正!长脚蟹脚 - 肉质新鲜,味道鲜甜翡翠螺 - 爽脆鲜甜,够晒新鲜奶油焗带子 - creamy香滑的奶油同带子真系好配😋烧牛肉 - 有厨师为你即叫即切,配上黑椒汁更加味美 。甜品蛋糕 - 种类又多又精致,女仕们同小朋友的最爱。燕窝双皮奶 - 奶味浓郁,口感幼滑,配上珍贵燕窝,好味养颜。其他仲有下面的食物都好吸引,寿司刺身 - 三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、带子刺身,款款望落新鲜有光泽朱古力喷泉 - 小朋友门的至爱不得不提呢度任食 Movenpick 雪糕,我当然唔会错过啦!总括嚟讲,呢度食物种类多选择,食物质数高、味道好,回本值高嘅食物又多,食足3个半钟都系$398/位,真系认真抵食👍👍👍
煎羊扒 - 肉质嫩滑,有羊味得嚟唔会膻
煎鹅肝 - 香口无筋,表面煎得香脆,正!
长脚蟹脚 - 肉质新鲜,味道鲜甜
翡翠螺 - 爽脆鲜甜,够晒新鲜
奶油焗带子 - creamy香滑的奶油同带子真系好配😋
烧牛肉 - 有厨师为你即叫即切,配上黑椒汁更加味美 。
甜品蛋糕 - 种类又多又精致,女仕们同小朋友的最爱。
其他仲有下面的食物都好吸引,
朱古力喷泉 - 小朋友门的至爱