突然好想食炸鸡,平时食开刘在锡炸鸡,见有朋友介绍sodam chicken就试下,佢地话世界级,哈哈哈哈哈.我唯独钟情于芝士炸鸡,刘在锡炸鸡个初雪d芝士粉真系好好食,好想单买之后攞嚟捞面食lol 所以嚟到sodam chicken我都系拣返双重芝士炸鸡 $148.大约有6件鸡,件件都大件够饱嘅。但系我觉得芝士味唔系好出,但又系咸嘅... 有d普通我谂太阳芝士炸鸡个芝士味应该会重d 下次可以试下,今次就有d失望.众所周知,炸鸡当然配啤酒啦,但光日白无乜mood饮酒,又唔想饮药水味嘅mocktail (成日中伏,因为d名好好听) 所以叫咗两杯特饮.先讲下朋友饮个杯柠檬梳打,甜多过酸,系呢个天气又系完炸鸡都几解渴架,所以都唔会嫌太甜.其次系我个杯柚子梳打,平时我好少饮甜野,但一枝水要几廿蚊,所以我都系叫返杯貌似养生d嘅柚子。甜度对于我嚟讲系接受到,主要系来自柚子嘅甜度。而行到身水身汗先上到兰桂芳,饮有汽野可以锯返下,所以我会钟意杯梳打多过炸鸡。.Lunch hour我觉得都几少人,定系过咗我唔知啦,总之坐2楼d毒L位,可以望下街景,同朋友倾下计都唔错,个格局几似间bar,夜晚应该会好feel
双重芝士炸鸡

柠檬梳打

柚子梳打
Lunch hour我觉得都几少人,定系过咗我唔知啦,总之坐2楼d毒L位,可以望下街景,同朋友倾下计都唔错,个格局几似间bar,夜晚应该会好feel d!可能Sodam chicken真系咸蛋味出色d啦,但我又麻麻地咸蛋,而芝士就无乜芝士味,希望下次试其他味都系好食!