2018-02-17 123 浏览
读书时学英文,记住咩时候用singular 咩时候用plural好重要,原来系真架!试谂吓如果你送礼俾人,送Pie & Tart定Pies & Tarts,可能会出现差天共地嘅效果架!今日我哋嘅外卖目的地系Pies & Tarts PdP!留意系有S嘅。舖面唔大(但其实有楼上雅座可以坐低慢慢叹嘅)各式fruit tart/pie真系琳琅满目,系𠮶种色彩缤纷到令你想一次过试哂咁多款嘅cake shop陈设。除咗一件件买,你仲可以成大个咁买!早两日订就得架喇!今日分别买咗季节限定嘅Kumamoto Yuubeni Strawberries, Mango同Mont-blanc Tart,每款一件。士多啤梨又大又靓,底下嘅cream,custard同spongecake一层层咁完美分布,食落亦完全唔会觉得太甜,好味又唔滞。至于芒果唔知系咪唔啱季节嘅关系,相比之下就比较淡,不过批心都系又香又滑嘅。栗子就有少少分别,批面仲有栗子蓉。呢个食落反而有啲似食紧栗子蛋糕。但好在唔太甜有甘栗香。虽然三个批口味各有不同,抵赞嘅系批皮都全部做到香得嚟脆度啱啱好。值得一提嘅系佢所有外卖,就算买一两件,都会随盒附送

虽然三个批口味各有不同,抵赞嘅系批皮都全部做到香得嚟脆度啱啱好。值得一提嘅系佢所有外卖,就算买一两件,都会随盒附送冰袋,好贴心。
2018-01-06
外卖自取