2019-03-16 349 浏览
由10年前开始食佐敦既面面店,虽然食材同以前都已经好唔同(例如炸烧卖呢类小食已经唔存在)但比起好多车仔面佢既𩠌真系选择多同埋份量够~系太古城附近呢个都系饱肚lunch之选平日既我钟意食净𩠌,贪佢d𩠌多过叫面底车仔面净𩠌(4𩠌)- $51叫左生菜底,而另外三𩠌分别系鸡翼、墨鱼卷同猪肠即使面底都有两只鸡翼同两条墨鱼卷,而净𩠌份量再加一,超抵食!鸡翼系卤水汁煮成,够入味同大只;墨鱼卷都可以算系镇店之宝,因为好多时都会卖晒/未煮得切下一round,呢款𩠌亦少系其他车仔面见到而面面店既猪肠味道较浓,未必人人可以接受到,同埋因为份量多,所以食到一半都觉得有d腻虽然只系净𩠌,但饱肚感十足~另外佢地有自家制辣菜甫,可以取餐时自己添加

平日既我钟意食净𩠌,贪佢d𩠌多过叫面底

车仔面净𩠌(4𩠌)- $51
车仔面净𩠌

叫左生菜底,而另外三𩠌分别系鸡翼、墨鱼卷同猪肠

2019-03-11
车仔面净𩠌