2022-06-22 280 浏览
启岸巷子打造成日本街后,吸引唔少咖啡店进驻,当中最具人气,最受欢迎一定系193间咖啡店取名Tanuki Coffee, 以日本狸猫为主题,店内放置左好多只黄色既狸猫作摆设,整店好有空间感,透光度十足,仲有室外既座位,岩晒有宠物既朋友芋泥BagelBagel烘热返先上,外脆内软带点烟韧,芋泥都几绵滑唔太甜,几好食小龙虾沙律Egg Drop小龙虾沙律份量正常,配以嫩滑既scramble egg, 吐司搽上牛油煎过,好香脆,系食得有少少论尽Flat White 咖啡带nutty味道,奶泡打得不错,口感顺滑带甜感食物同咖啡真系唔系外间讲到咁差,价钱亦都合理,最重要系环境舒适,绝对值得再来帮衬(利申: 我唔系老婆,特别鸣谢佢d老婆借我33公仔拍照☺️)

芋泥Bagel

小龙虾沙律Egg Drop

Flat White
咖啡带nutty味道,奶泡打得不错,口感顺滑带甜感