2014-10-12 1436 浏览
是咁的,今日我就尼到深水埗挑战明将寿司,甫到店前就见到一班在等候,我想都系同我一样既不知天高地厚既人,敢用区区人类既躯体去挑战明将既寿司。但系我其实系一个有多次挑战明将而且幸存下来既生还者,今日我要挑战更重口味既野,一于食穷明将。等左二十分钟,终于可以入去打大佬,一坐低,就横扫运输带上既寿司,三文鱼,鳗鱼,蟹籽,中华沙律,味付八爪鱼等等,对于我身经百战既明将战士尼讲,呢d sushi只系一d无名小卒,二三下散手就杀掉。呢d咁既货色,尼多十万大军都游刃自如。就正如rpg 中既史莱母咁 一刀一只,完成伤唔到我一根寒毛。打得多小卒都闷家啦,等我叫侍应尼上番几碟中boss先,先尼既系倩鱼。一口咬落去,唔错倩鱼中带有一种海洋既腥味,比我一种接近海洋既感觉,咬多下,仲有一种弹牙既口感,弹牙既鱼肉,非常好。下一碟系墨鱼,明将既墨鱼非常有特色,有一种异常既弹性,比得上我食既香口胶,令我食一种食物,有两种感觉。仲有墨鱼咬落一种胶袋味,我想这是墨鱼无声地控诉海洋的污染。接下来到打大佬了,上希灵鱼三碟,希灵鱼- 是明将令众人所恐惧既big boss。我一定要打败你。我吃了第一碟,感觉它的气味在我口腔同喉咙扩
等左二十分钟,终于可以入去打大佬,一坐低,就横扫运输带上既寿司,三文鱼,鳗鱼,蟹籽,中华沙律,味付八爪鱼等等,对于我身经百战既明将战士尼讲,呢d sushi只系一d无名小卒,二三下散手就杀掉。呢d咁既货色,尼多十万大军都游刃自如。就正如rpg 中既史莱母咁 一刀一只,完成伤唔到我一根寒毛。打得多小卒都闷家啦,等我叫侍应尼上番几碟中boss先,先尼既系倩鱼。一口咬落去,唔错倩鱼中带有一种海洋既腥味,比我一种接近海洋既感觉,咬多下,仲有一种弹牙既口感,弹牙既鱼肉,非常好。下一碟系墨鱼,明将既墨鱼非常有特色,有一种异常既弹性,比得上我食既香口胶,令我食一种食物,有两种感觉。仲有墨鱼咬落一种胶袋味,我想这是墨鱼无声地控诉海洋的污染。接下来到打大佬了,上希灵鱼三碟,希灵鱼- 是明将令众人所恐惧既big boss。我一定要打败你。我吃了第一碟,感觉它的气味在我口腔同喉咙扩散开去,我沈著气食第二碟,视觉开始有少少不清。第三碟食完后,我要用到我既内功阻止其毒进攻我既五脏六腑。回一回功,深呼一口气,终于战胜大big boss,还只是险胜。喝下一杯淡如水既茶,一个箭步走到收银处,放下70元,说:tips来的,不用找,这场战斗很有趣,后会有期,然后头也不回地走出餐厅。
如果系平常既食评家,这些食物一家会被评为垃圾,但识英雄论英雄,我既好评同食物满分系比这场紧张刺激既战斗既!完。
2014-08-30