2016-06-06
星期日晚,间间餐厅食馆都爆满,所以简左试食呢间。食完……原来系咁既味道!Oh……No!😖😖【吉列猪扒乌冬】乌冬质感完全唔弹牙,可以话同惠康牌子既平价乌冬质素差不多,得罪讲句!汤底冇特别,冇得形容!吉列猪扒,肉质比较实,冇肉汁,家庭式冇技巧做出来的吉列猪扒果种味道。【和风牛扒蕃茄汤乌冬】乌冬唔弹牙,蕃茄汤唔系蕃茄煲出来,而系好似蕃茄汁,一啲都唔正宗,唔好饮,牛扒唔韧,都有牛肉味,算几好!【天妇罗虾】$13/只,每只计。天妇罗虾好细只,可想而知,未沾粉浆之前既虾身仲更加细只,$13一只,简直去抢,唔抵食,味道近乎冇乜调味料,不建议食,浪费金钱!【紫菜炸鱿鱼须】虽然细碟,但跟价钱$34,成正比,脆浆炸得香脆,全晚唯一最好食既𩠌。【烧八爪鱼饼】劲细碟,6件迷你鱼饼,八爪鱼味冇乜,粉团多,唔太弹牙,建议不吃为妙,将$30叫其他小食比较好!【红豆冰/红豆凉粉冰】有大大粒既红豆和红豆蓉,味道浓,都算几好味! 总结,第一次试食,我谂都系最后一次食!😖😖😖