2010-11-07 39 浏览
一个人外出工作, 一个人吃午餐, 特登试试杏花村不同的食店, 门口已经有个女侍应, 唔使等带位环境都好坐, 唔太迫同嘈坐低叫咗午餐---杂锦海鲜赞岐手打鸟冬锅, 餐饮热柚子茶($49)我叫个男侍应帮我将个炸虾另上, 因我好憎炸物比啲汤浸淋晒, 佢话无问题, 结果........厨房将所有配料另上, 不过我觉得可能系沟通上少少误会, 无伤大雅个乌冬一锅上枱, 个汤好甜, 好假嘅甜, 好似食sabu sabu啲汤底嘅味, 但𠮶啲有肉味, 呢个汤净系甜味鸟冬面好一般, 比起超市即食乌冬烟靭啲, 唔似手打, 我食过一啲乌冬好滑好烟靭配料有----8只蚬, ok, 半条仿蟹柳, 已经煮过头, 散嘅, 一只甩皮甩胃嘅带子, 个群边已经甩如大半, 味道亦最差, 好粉 鱿鱼一块, 唔靭, 好易食 炸虾, 好似即炸, 仲好脆, 煆本身就无乜味道 仲有啲生菜海带咁啦, 配料份量唔少个热柚子茶系普通到极嘅即冲货色, 幸好唔太甜, 因我饮开
一个人外出工作, 一个人吃午餐,
特登试试杏花村不同的食店,
门口已经有个女侍应, 唔使等带位
环境都好坐, 唔太迫同嘈

配料有----8只蚬, ok,
半条仿蟹柳, 已经煮过头, 散嘅,
鱿鱼一块, 唔靭, 好易食
炸虾, 好似即炸, 仲好脆, 煆本身就无乜味道
仲有啲生菜海带咁啦, 配料份量唔少
个热柚子茶系普通到极嘅即冲货色, 幸好唔太甜, 因我饮开少甜(但呢次我无叫少甜
若果响呢间食店饮正常我都觉ok, 啲饮开正常甜度嘅人嚟呢度可能觉得淡

埋单折埋$48.5, 唔可以话难食, 但极一般
杂锦海鲜赞岐手打乌冬锅
杂锦海鲜赞岐手打鸟冬锅
鸟冬锅配料
柚子茶
2010-11-05
$48.5 (午餐)